0

Н ападателят на Лудогорец Бърнард Текпетей отдаде почит на Кристиан Атсу след смъртта на крилото при земетресенията в Турция. 

Атсу загина трагично, след като беше в капан под развалините в продължение на 12 дни. Безжизненото тяло на играча на Хатайспор беше извадено от останките на сградата, в която живееше в събота, 18 февруари 2023 г.

Текпетей, който помогна на Лудогорец да победи с 2:1 Славия, се появи в социалните медии, за да посвети победата на покойния си съотборник в националния отбор.

„Почивай в мир К. Атсу“, написа Текпетей на фланелка, която бе сложил под своя екип.

Текпетей и Атсу

 Текпетей и Атсу

Текпетей игра заедно с Атсу на Купата на Африканските нации през 2017 г. в Габон, когато "черните звезди" станаха четвърти на турнира.

Междувременно тленните останки на Ацу пристигнаха в Гана и бяха незабавно транспортирани до моргата на 37 Военна болница.

Вицепрезидентът на страната д-р Махамуду Бавуми, който получи тялото на международното летище Котоко, обеща подобаващо погребение за крилото.

„Много тъжен ден е, че сме тук, за да приемем останките на нашия брат, Кристиан Атсу. Земетресението, което удари Турция, беше опустошително и ние се молехме всеки изминал ден брат ни да бъде намерен, но когато го намериха, вече бе починал. Ще се възползвам от възможността от името на президента и правителството да изкажа съболезнования на семейството, сестрата близначка на Атсу и неговия брат“, каза той.

Последното участие на Атсу във футбола беше срещу Касъмпаша на 5 февруари 2023 г.