0

К акто обикновено, по това време на годината започват да излизат имена на футболисти, които прекратяват договорите си с клубовете, в които играят.

Испанският Marca събра единадесет футболисти, които въпреки прекратяването на трудовите си отношения, биха могли да се впишат в почти всеки отбор в света.

На вратата е Алекс Мерет. Вратарят на Неапол е на 26 години и е титуляр в един от най-добрите отбори в Италия. Изненадващо е, че клубът не е подновил договора на играч, който е титуляр в неаполитанския отбор от 2018 г. Той има почти 250 мача за тима и някои слухове в страната сочат, че може да поднови до 2025 г. Истината е, че той все още не го е направил и че от понеделник може да преговаря с всеки друг клуб.

Защитата ще бъде оформена от Арън Уан-Бисака на десния бек. 26-годишната звезда има 173 мача за „червените дяволи“ и всичко сочи, че може да продължи в Манчестър, въпреки че новината за подновяването му все още не е потвърдена. 

В центъра на отбраната  биха формирали здрава линия с Марио Ермосо и Тосин Адарабио. И двамата са под тридесет години (съответно на 28 и 26) и обикновено се борят за съответните си отбори (Атлетико и Фулъм), освен когато са пропуснали срещи поради контузии. Физически и двамата са внушителни и могат да затворят защитата на всеки клуб с гаранции. 

От лявата страна те биха били подкрепяни от ветеран като Леонардо Спинацола, на 30 години, който е печелил титли с Рома и който знае какво е да го правиш и с националния си отбор. Той загуби малко сила, но все още е повече от надежден футболист.

За ситуацията на Модрич и Кроос в Реал Мадрид ще продължи да се говори дълго време. Преговорите и за двамата играчи остават отворени, но не се изключва сценарий за тях. Модрич беше проучван от Саудитска Арабия в последно време. 

Заедно с тях в тази любопитна единайсеторка щеше да има и един Рабио, който на 28 години продължава да поддържа тонуса в Ювентус в Торино. В Италия възнамеряват да го задържат в групата. 

Двама преливащи мъже ще се появят на крилата като Николас Пепе и Карлос Вела. Нито един от тях не преживява най-добрия си момент, но те могат да бъдат решение за всеки клуб в беда.

За финал - Оливие Жиру, на 37 години, продължава да бъде важна част от отбора на Милан, който има 9 гола този сезон. Миналата година той беше ключов в Шампионската лига и въпреки че този сезон нивото падна малко, той все още е ориентир за италианците в атака. 

Килиан Мбапе, от своя страна, изглежда, че ще участва в друга нова сапунена опера от понеделник. И миналото лято той отказваше да подпише с ПСЖ, но най-накрая поднови договора си. Французинът има 21 гола и клубове като Реал Мадрид или Ливърпул никога не са губили следите му, пише marca.com.