0

О ткакто триумфът на Аржентина на световното първенство в Катар превърна столицата Буенос Айрес в масово улично парти, майсторите на татуировки упорито рисуват образа на Лионел Меси върху телата на хиляди фенове, отдаващи почит на човека, който застраши пиедестала на другия футболен бог в страната - Диего Марадона, пише агенция Ройтерс.

В Аржентина, където футболът е религия, милиони аржентинци излязоха по улиците, за да посрещнат националния отбор, който обикаляше столицата с автобус след завръщането си от Катар.

После мнозина се стекоха в салоните за татуировки в града, за да изобразят върху телата си лика на Меси, звездата на отбора, който изведе Аржентина до трета световна титла.

"Знаех, че много хора искат татуировки на Меси и останалите от отбора, защото вече бяха направили резервации още преди финала", каза татуистът Себастиан Аргуело Пас, облечен с фланелката на националния вратар Емилиано Мартинес. "Но никога не съм си представял, че на следващия ден ще има опашка пред студиото."

Ден след като Аржентина победи Франция с дузпи във финала, Аргуело каза, че телефонът в студиото му е звънял без прекъсване с въпроси за татуировките на Меси и знамето на Аржентина.

"Бях решил да не си правя повече татуировки, но когато видях Меси да вдига Купата, бях сигурен, че този човек заслужава татуировка", каза 44-годишният Рамиро Солис, цитиран от "Ройтерс".

"Когато Меси каза "Какво гледаш, глупако?", знаех, че ако спечелим, ще си го татуирам", каза Мария Селия Компаньо (68 г.). Сега тя носи прословутата фраза на Меси на предмишницата си.

Репликата, отправена от обикновено сдържания капитан към нидерландския нападател Вегхорст след четвъртфинала, оттогава е увековечена на тениски, интернет мемета и татуировки, пише БТА.