0

Н овият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг наложи нови правила в отбора и въведе 5 строги изисквания към играчите си, пишат медиите на Острова.

Нидерландецът, който беше потвърден като шеф на Юнайтед през април, готви отбора си за предсезонно турне в Тайланд и Австралия по-късно този месец преди сезона във Висшата лига, който започва през август.

52-годишният специалист изглежда привърженик на стриктната дисциплина и като такъв определи набор от правила, които очаква всеки от неговите играчи да спазва.

Първото от тях е, че всеки футболист, закъснял за тренировка или отборна среща, ще бъде отстранен без изключение.

Пиенето на алкохол в седмицата на мача ще бъде строго забранено. Това означава почти пълно спиране на алкохола през целия сезон, тъй като Юнайтед ще играе редовно два пъти седмично поради европейския си ангажимент.

Една от най-големите промени ще бъде в храната. Тен Хаг забрани на играчите да ползват лични готвачи и иска всички да се хранят в столовата в Carrington.

Нидерландецът преразгледа и наличното меню като вече рибата и зеленчуците ще заемат повече място на трапезата на отбора. Всеки играч обаче ще получи уникален хранителен план, който да отговаря на индивидуалните му нужди. Същественото е, че той вече ще се контролира от клуба.

Тен Хаг държи и играчите му да контролират теглото си и заради това ще ги мери всяка седмица.

И накрая, той поиска всички оплаквания от страна на футболистите му да се управляват от него, вместо да отиват при агенти или други източници.

Тен Хаг вече изживява първото си сериозно изпитание в Юнайтед, след като най-голямата звезда на отбора Кристиано Роналдо не се яви на за подготовка уж по семейни причини, но всъщност май гледа надалеч от „Олд Трафорд“.