0

П сихологът на легендарния отбор на Нова Зеландия по ръгби Джилбърт Енока се присъедини към футболния Челси за кратък период, съобщи агенция "Ройтерс".

Енока, който е треньор по умствени умения, си партнира с "Ол Блакс" от 2000 година в различни роли, като в последните 7 години е мениджър и лидер на тима. По това време отборът спечели две Световни първенства (2011 и 2015) и бе №1 в световната ранглиста в дълъг период.

"Глупакът прави всичко за себе си. Това са хора, които се поставят преди отбора, хора, които смятат, че имат право на някои неща, че за тях има различни правила. Хора, които работят на тъмно или са ненужно шумни около работа си", каза Енока през 2017 година, изтъквайки една от причините защо добри отбори не успяват да постигнат успехи.

"Ръководството може да не забележи тези поведения. Играчите и лидерите сами трябва да откриват играчите с надуто его. Често отборите се примиряват с това, защото играчът е много талантлив. Нашето мото е: Ако не може да промените хората, променете хората!", казва още Джилбърт Енока.

Челси е на девето място във Висшата лига с 30 точки от 21 мача. Отборът ще играе срещу Уест Хем в събота, припомня БТА.