0

Л ео Меси отново доказа, че е THE GOAT (The greatest of all time - бел. ред. от англ. - най-добрият в света)! Аржентинският гений бе в основата на спечелването на Купата на Лигите с Интер Маями. На финала тимът надви след невероятна драма Нешвил. Редовното време завърши при равенство 1:1, което наложи да се изпълняват дузпи, а там тимът на Дейвид Бекъм успя да се наложи с 10:9.

Резултатът бе открит в 23-ата минута именно от Лионел Меси, след като с удар от дъгата на наказателното поле прати топката право в горния десен ъгъл на вратата на Елиът Панико. Това е десетият му гол в седем мача след трансфера в САЩ.  След почивката обаче Нешвил изравни след попадение на хаитянина Фафа Пико в 57-ата минута. Той почти легнал с глава промуши кълбото в мрежата при разбъркване след корнер.

 

 

Меси вкара първата дузпа. Костариканецът Рандал Леал пропусна при второто изпълнение на Нешвил, докато първите четирима изпълнители на „чаплите“ бяха точни, включително и Серхио Бускетс. При резултат 4:3 Меси и компания изпълняваха решителната дузпа, след която можеха да вдигнат купата. Зад топката заста 31-годишният мексиканец Виктор Уйоа, чиито нерви не издържаха и той пропусна. След това английският младок Сам Стъридж би петата дузпа за Нешвил и изравни, за да прати наказателните удари във фазата на „внезапната смърт“. В следващите пет пъти всеки един от футболистите на двата отбора бе безпогрешени, като дори Жорди Алба също се разписа от бялата точка и резултатът стана 9:9. Така дойде времето и на вратарите да бият дузпи. Дрейк Календър запази хладнокръвие и вкара, за да изведе Интер Маями отново напред. Не така се развиха нещата за стража на Нешвил - Елиът Панико, който пропусна и дари купата на Меси и компания.

Лео Меси завоюва първия си трофей с новия си тим след едва само месец от пристигането на американска земя. Купа на Лигите стана общо 44-ото отличие в славната кариера на аржентинеца, който вече 10 гола в само седем мача за Интер Маями, като се е разписал във всеки един от тях. С 44-ият си трофей в кариерата Меси вече е и еднолично на първо място в историята на футбола, изпреварвайки бившия си съотборник в Барселона Дани Алвес.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX