0

Р ъководството на Манчестър Юнайтед вече е мобилизирало юристите си за „правни действия“ срещу Кристиано Роналдо по повод неговото интервю за Пиърс Морган, в което направи на пух и прах клуба.

Правят се нужните стъпки за разтрогването на договора с португалеца, който е до 30 юни 2023 г.

Изявлението на клуба гласи: „Манчестър Юнайтед тази сутрин предприе подходящи стъпки в отговор на скорошно медийно интервю на Кристиано Роналдо. Няма да правим допълнителни коментари, докато този процес не приключи.“

Роналдо разкритикува ръководството на клуба и разкри, че не уважава мениджъра Ерик тен Хаг в 90-минутното си интервю по TalkTV.

Ръководителите на Юнайтед, включително Тен Хаг, се срещнаха в понеделник, за да обсъдят как да отговорят на нападките на Роналдо.

В първата половина на интервюто, излъчено в сряда, Роналдо описа шока си от застоя на клуба след напускането на сър Алекс Фъргюсън през 2013 г.

Той нарече „плъх“ бившия си съотборник в Юнайтед Уейн Руни, обяви, че е бил потресен от назначаването на Ралф Рангник като временен мениджър с уверение, че никога не е чувал за германеца.

Роналдо продължи да критикува собствениците от семейство Глейзър и обвини американските финансисти, че не ги е грижа за клуба. “Семейство Глейзър не ги е грижа за клуба, имам предвид професионалния спорт. Както знаете, Манчестър е маркетингов клуб. Те ще получат парите от маркетинга, за спорта -  не им пука наистина, според мен.”

Запитан дали някога е разговарял с някой от клана Глейзър, Кристиано отвърна: „Никога. Не. Те дават цялата власт на президента, на спортния директор.”