0

Е рик тен Хаг разкри, че е бил информиран по време на почивката си в Испания, че ще остане мениджър на Манчестър Юнайтед.

"Ръководството на клуба дойде при мен, докато бях на почивка в Ибиса. Изведнъж се появиха на прага ми и ми казаха, че искат да продължат да работят с мен", каза Тен Хаг пред холандската телевизия NOS.

Бъдещето на мениджъра беше неясно, след като клубът стана осми във Висшата лига, най-лошото класиране от 1990 година, но спечели Купата на Англия, което му позволява да играе в Европа през следващия сезон.

"Беше вълнуващ сезон. Няма скучен момент", каза Тен Хаг, който пристигна на "Олд Трафорд" от Аякс през 2022-а с договор до 2025-а и опция за още една допълнителна година.

Нидерландецът уточни, че ръководството в лицето на новия собственик Джим Ратклиф също е разговаряло с други мениджъри, като медиите споменават имената на бившия треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел и на мениджъра на Англия Гарет Саутгейт.

"Те наистина ми казаха, че са говорили с други мениджъри. В Холандия това дори не е позволено, но Висшата лига има различни правила", добави Тен Хаг.

Той винаги е казвал, че иска да продължи, въпреки всички съмнения и публичния дебат, и че това се случва сега.

"Имахме добри разговори помежду си, обсъдихме различни въпроси. Изводът е, че ще продължим един с друг и те ще продължат договора ми. Все още трябва да се споразумеем за някои неща", завърши специалистът.

Източник БТА