0

Тони Кроос е фундаментална фигура за успехите на Реал Мадрид през последното десетилетия. Решението му да сложи край на кариерата си дойде неочаквано и изненада цялата футболна общественост. 34-годишният халф не е от хората, които обичат да говорят много. Той комуникира чрез действията си на терена. В първото си интервю след своето оттегляне, германецът потвърди, че за него няма връщане назад, макар че футболът му липсва.

- Тони, как се чувстваш три месеца след края на кариерата си. Липсва ли ти футболът?
- Чувствам се добре. Щастлив съм, въпреки че всичко е различно. Имам футболно училище, ръководя фондация, която помага на болни деца, а сега съм и модел на луксозна марка за дрехи. Животът ми е хубав.

- Как приема семейството ти фактът, че вече не си на терена?
- На най-големия ми син му е най-трудно. Останалите са доволни, че съм си по-често вкъщи. Не пътувам толкова. Дъщеря ми е най-щастлива от всички.

- Спортуваш ли още?
- Разбира се, почти всеки ден. Не съм спирал, с изключение на два-три дни след края на европейското. Не играя футбол всеки ден, но съм активен – бягам, играя тенис, у дома също спортувам.

- Промени ли начина си на хранене?
- Не, режимът ми си е същият. Никога не съм стигал до крайности. Винаги съм се грижил за себе си, но и не съм се лишавал от нищо.

- Кое беше по-трудно – да обявиш решението си пред семейството си или на Флорентио и Анчелоти?
- Вкъщи не толкова, защото със съпругата ми си говорехме за това от месеци. Единствено големият ми син го преживя тежко, защото много обича да ме гледа по телевизора и на стадиона. От друга страна, беше трудно да кажа Карло. Той беше треньорът, който ме привлече в Мадрид, а освен това очакваше сега да остана. Но всичко в живота има начало и край.

- Кога му каза, че искаш да се оттеглиш?
- Исках да избера момент на щастие, защото знаех, че така по-лесно ще се приеме. Спечелихме Ла Лига с разлика и си казах: Сега! Щеше да е по-трудно, ако се борехме за титлата до последно. 

- А как каза на съотборниците ти?
- Казах им един по един. Исках всеки да го чуе лично от мен. После и на хората от клуба. Всичко стана за един или два дни. Надявах се новината да не се появи в медиите и за моя изненада остана тайна.

Цялото интервю четете в днешния брой на "Мач Телеграф"

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX