0

Т они Кроос изненада всички, като обяви завръщането си на терена, но не по начина, по който мнозина очакваха. След като се сбогува с професионалния футбол на 34 години и изигра вероятно един от най-добрите си сезони в Реал Мадрид, германецът ще продължи да допринася за футбола, макар и по нови начини .

Германецът участва в свой собствен проект: Icon League, който ще започне през септември. Тази лига, вдъхновена от Kings League на Жерард Пике, ще представлява аматьорско първенство, в което ще играят бивш и настоящи футболисти, както и звезди от шоубизнеса.

Кроос не отрече възможността да играе в този турнир: „Ще го кажа така: това никога не може да бъде изключено“, коментира германецът в микрофона на Sky Sport .

В Icon League фигури като Дейвид Алаба и Антонио Рюдигер, също от Реал Мадрид, ще участват и ще ръководят собствените си отбори, което увеличава очакванията да можем да видим тримата заедно на игрището в този нов турнир.

Бъдещето на Кроос остава тясно свързано с футбола. В допълнение към Icon League, той създава свое собствено футболно училище в Мадрид, където ще работи и въпреки че засега изключва бъдеще като треньор, шесткратният победител в Шампионската лига уверява, че обича да има проекти и да е зает .