0

М ениджърът на Бърнли Венсан Компани е бил определен от Тотнъм като първи избор за заместник на Антонио Конте, който напусна миналия месец, съобщават медиите на Острова.

Бившият капитан на Манчестър Сити ръководи забележително втородивизионния Бърнли през този сезон, като изведе тима до промоция шест кръга преди края на Чемпиъншип, а много наблюдатели определиха отбора на белгиеца като най-добрия, който някога е играл във второто ниво на Англия.

След като миналия месец бе съобщено, че Компани е в списъка с потенциални нови мениджъри на Тотнъм, заедно с бившия наставник на Байерн Юлиан Нагелсман и Рубен Аморим от Спортинг, сега се твърди, че той вече е фаворит за поста.

Според информацията Тотнъм е получил блестящи отзиви за Венсан като поведение и характер и в този смисъл го смята за човека, който може да преобрази клуба. В доклада за представянето на Компани се прави директна препратка към начина, по който Микел Артета е ръководил нещо подобно на революция в Арсенал, откакто пристигна през декември 2019 г.

Компани беше капитан на Манчестър Сити, като спечели с тима два пъти Висшата лига, ФА Къп и две Купи на лигата.