0

Ц СКА изпрати най-слабия си сезон в европейските клубни турнири в историята си. „Червените“ отпаднаха с обидния за амбициите им общ резултат 0:6 от румънския Сепси. Никога досега от дебюта си през 1956 година те не са отпадали от първия си съперник с две толкова тежки загуби и без отбелязан гол. Досега „армейците“ имаха три отпадания от първия съперник без отбелязан гол. Всички те обаче бяха срещу доста по-силни отбор от Сепси по всички показатели, а и общият резултат бе по-почетен. През 1974/75 ЦСКА отпада с две загуби от по 0:1 от Динамо Киев за КНК, през 1976/77 с 0:0 и 0:1 от Сент Етиен за КЕШ и през 1987/88 с 0:4 и 0:1 от Байерн отново в най-престижния турнир.

С общ резултат 0:6 ЦСКА отпада за втори път след двете поражения с по 0:3 от Галатасарай през 2003 година в плейофите за влизане в Шампионската лига. Отпадането с най-голяма разлика от двата мача е регистрирано през 1990 година – 0:7 от Байерн Мюнхен. Баварците бият с 4:0 на собствен терен и с 3:0 при гостуването в София. И тогава обаче сезонът е по-успешен от сегашния, защото преди отпадането от баварския колос „червените“ все пак елиминират един съперник – исландския Акурейри след загуба с 0:1 и победа с 3:0 в реванша.

За статистиката ЦСКА се води отпаднал със 7 гола разлика от Ювентус през 1994 година – 0:3 и 1:5 и общо 1:8. Първият резултат обаче е служебен, а на терена „червените“ биха с 3:2. Победата им беше отнета от УЕФА заради нередовна картотека на Петър Михтарски. И онзи сезон обаче бе по-успешен от сегашния в Европа. Първо защото Ювентус е голямо име и не е срамно да отпаднеш от него. И второ защото преди да срещне „бианконерите“ ЦСКА поне бе успял да елиминира арменския Арарат Ереван.

Още разработки четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX