0

Г ръцките и част от международните медии през последните дни се фокусираха върху Пирея. В легендарното атинско пристанище, с наближаването на крайния срок на трансферния пазар в Гърция, в Олимпиакос идваха все по-големи и все по-големи играчи. 

Всичко това се дължи на Евангелос Маринакис, който иска да накара половин Атина и половин Гърция да мечтаят. Преди мача срещу Фрайбург в четвъртък, загубен с 0:3, гръцкият магнат се появи облечен в девствено бяло, за да представи пред развълнуваните си фенове най-новата си придобивка - Хамес Родригес подлуди Gate 7, най-крайната фракция на Олимпиакос. Това беше вторият голям удар само за дни, след като преди това Марсело облече червено-белия екип.

Маринакис, първо фен, а сега собственик, работи изключително много по този проект, който стартира през 2010 г. Ако преди няколко седмици той окупираше пространствата на английските медии, сега Маринакис доминира в своята страна. Той успя да върне Нотингам Форест във Висшата лига след 23 години отсъствие и по-късно похарчи почти 162 милиона за 22 трансфера, безпрецедентна сума.

Олимпиакос спечели последните три издания на гръцката Суперлига, но това вече не е достатъчно. Малко след началото на сезона Педро Мартинш, предишният треньор, беше уволнен, след като Макаби Хайфа го елиминира в предварителните кръгове на Шампионската лига. Испанецът Карлос Корберан го смени в средата на трансферната кампания, но и той бе уволнен след загуба от Арис с 1:2. Маринакис и неговият спортен директор Кристиан Карембьо направиха 15 трансфера в Пирея. С Пеп Биел и Конрад де ла Фуенте също сред тях. Равносметката е едва 16 милиона за всички, но това, което прави впечатление, са усилията за заплати, които ще трябва да се положат, тъй като някои от новите футболисти идват от големи отбори. Хамес, Марсело, Бакамбу и Върсалко бяха свободни агенти, но са с големи визитки. Но Маринакис, който е на 55 години и е родом от Пирея, има тази детска мечта - той иска да види своя любим отбор Олимпиакос на високо ниво в Европа. 

Изчислено е, че състоянието на Маринакис е 3 млрд. евро. Това е предоставено от  Forbes. Корабният магнат притежава и различни медии.