0

"Резултатът и развоя на мача за нас са оптимални. Но зад този резултат стои много работа. Трябва да го уважаваме. Това е първа победа на нашия отбор в България изобщо", заяви треньорът на Славия Прага Индржих Търпишовски след звучната победа с 2:0 над Лудогорец в Разград на старта на основната фаза на Лига Европа.

"Знаехме, че можем да затворим мача единствено със силно представяне и в двете фази на играта и момчетата го направиха", уточни той.

Едрогабаритният спец похвали целия отбор си за представянето, но по-конкретно изтъкна автора на първия гол Матей Юрасек.

"Той е продуктивен, радваме се, че му се получи. Даде всичко за отбора“, каза Търпишовски пред камерите на тв канала „Нова Спорт 5”. Попитан дали това е първото му посещение в България изобщо, той отговори, че е идвал у нас на почивка като малко момче. "Следващия път като дойда, ще искам да си спомням мача в Разград. Това ще бъде любимата ми дестинация“, засмя се 48-годишният бивш вратар.

След това някои репортери поискаха да разкрие какво се е случило в 20-ата минута, когато Търпишовски извика защитника Томаш Холеш настрани и му подаде лист хартия с важна инструкция.

"От него зависи да играем по-добре. Затова го извиках“, поясни треньорът на пресконференцията, а после с охота показа омачкания лист на журналистите за смяна на линията - с четирима.

"За да не останете разочаровани“, подметна Търпишовски и показа как е трябвало да се промени съставът на Славия след 20-ата минута, когато реално Лудогорец приключи с възможностите за гол.

„Знаехме, че бековете на българския шампион не внимават много в защита и се възползвахме", болезнено директен бе и Матей Юрасек.

"Първоначално мислех да центрирам с десния крак, защото видях Томаш Хори да влиза на задна греда. Но в един момент видях как никой не ме атакува и реших да опитам да вкарам сам", поясни той ситуацията за първия гол, когато цялата защита на Лудогорец се луташе безпомощно.