0

Ф утболна звезда почина едва на 24 години от сърдечна недостатъчност.

Футболистът колабирал и издъхнал на терена. Колумбиецът Гийермо Белтран получил кардиореспираторен арест. арест по време на тренировка в петък, след като се е оплакал от световъртеж и гадене, информират световните медии.

Боливийският футбол и особено клубът Реал Санта Круз са в траур. В официално изявление спортният клуб Real Santa Cruz потвърди тъжната вест.

Служителите на боливийския му клуб Реал Санта Крус отчаяно опитали да реанимират нападателя и незабавно повикали линейка. Белтран обаче бил обявен за мъртъв още преди да бъде откаран в болницата.

Архив

Ръководството на Реал Санта Крус побликува официално изявление: "Отиде си нашият любим играч - Гийермо Денис Белтран. Отправяме сърдечна покана към всички наши фенове да се сбогуват с момчето, което остави незаличима следа в сърцата ни и в историята на нашия клуб. Страстта му към футбола и силният му дух ще се помнят винаги."

Президентът на боливийската футболна федерация Фернандо Коста обеща да започне пълно разследване на инцидента. Белтран, който се присъедини към Реал Санта Крус миналата година от парагвайския Рубио Ну, започва кариерата си в Атлетико Насионал.