0

Б арселона официално привлече десния защитник Ектор Бейерин, потвърдиха от испанския клуб в петък. Каталунците си осигуриха и подписа на ляв бек – национала Маркос Алонсо, който разтрогна договора си с Челси и може да бъде картотекиран скоро като свободен агент.

Договорът на Бейерин, който е от школата на каталунците, е за един сезон. Фиксираната в контракта откупна цена на Бейерин е 50 милиона евро.

Бившият футболист на Арсенал ще бъде представен на "Камп Ноу" в близките дни. Бранителят е юноша на Барса, но премина при "артилеристите" през 2011 година, още 16-годишен.

27-годишният Бейерин, който изкара периоди под наем в Бетис и Уотфорд, има четири изиграни двубоя с екипа на испанския национален отбор.

„В Барса пристига най-трансгресивният футболист“, написа каталунският в. „Спорт“, като отбелязва, че Бейерин разчупва мачистките табута във футбола. Той не се притеснява да шие дрехите си, да признава слабостите си, съмненията си и да порицава хомофобията на средата.

Подобни снимки на Бейерин не се приемат радушно сред закоравелите футболни фенове

 Подобни снимки на Бейерин не се приемат радушно сред закоравелите футболни фенове
Instagram

Лепват му етикети като „хипстър“ или транс, а в интервю за „Таймс“ играчът, чийто акцент „кокни“ го превърна в любимец на голяма част от публиката на Арсенал, се оплака, че противниковите агитки често го обиждат на „лесбийка“. Заради прическата или дрехите, или веганството. Плюс интереса му към изкуството, и заниманията му с фотография, но аналогова, а не дигитална.

„Един футболист не трябва да бъде алфа мъжкар“, споделя той в разговор с The Guardian. „Можеш да се почувстваш невероятно самотен като футболист. Ако семейството ти живее далеч, винаги ще се окажеш в празна къща. Доскоро ние, футболистите, трябваше да се преструваме, че депресията или самотата не съществуват. Не ни беше позволено плачем."

Интересът му към модата идва от това, че помага на майка си и баба си в шивашката работилница, която имаха в Бадалона. Той израства в тази среда, докато не заминава за Лондон през лятото на 2011 г., на 16-годишна възраст. Връзката му с английската столица е невероятна: не се помни испански футболист с акцента на Белерин. В Англия го смятат за "кокни" (някой, който живее в гъзарския Ийст Енд на Лондон) със странен испански акцент.