0

Е дин от футболистите, които направиха сериозно впечатление на Световното първенство по футбол в Катар, е Йошко Гвардиол. 20-годишният хърватски защитник постоянно е засипван с комплименти от медии и специалисти, описвайки го дори като безгрешен.

Италианският журналист от портала Foot Mercato Санти Ауна, както и онлайн-изданието Transfer News Live твърдят, че Гвардиoл е пред трансфера на живота си, защото Манчестър Сити е готов да предложи за него 110 милиона евро и 20 процента от следващ трансфер на актуалните мy работодатели от РБ Лайпциг. Също така се казва, че Сити ще го откупи сега, но ще го остави под наем в Бундеслигата до лятото.

Гвардиол пристигна в РБ Лайпциг през 2020-а година от Динамо (Загреб) за 18,8 милиона евро. Според договора с Лайпциг, Динамо има 20 процента от печалбата им, когато Гвардиол бъде препродаден на трети клуб. Ако сделката за гореспоменатите 110 милиона евро се случи, то Динамо ще прибере 18.25 милиона евро, което е равностойно на 20-те на сто. Също така Гвардиол ще счупи и няколко други рекорда – най-скъп хърватски футболист в историята и най-високо оценен бранител в историята до момента.

Преди началото на Мондиал 2022 се писа за интерес към него и от лондонския Челси, но в момента интересът на Сити е подплатен с финансови дeтайли. Cнощи младият хърватски футболист не се представи на познатото ниво от Световното,  носейки сериозна вина за третия гол на Аржентина. Аржентинците спечелиха с категоричното 3:0 и ще спорят за титлата в неделя с победителя от днешния полуфинал между Франция и Мароко.