0

М анчестър Юнайтед ще предложи на Аякс 94 милиона евро за подписа на нападателя Антъни Матеус дос Сантос , според „O Globo“. 22-годишният бразилец, висок не повече от 1,72 м, вече се е съгласил да премине в английския клуб.

Старши треньорът на нидерландците Алфред Шрьодер извади Антъни от групата, като каза, че чака футболистът да се раздаде на 100% в тренировките. Всъщност това бе най-нормалната предпазна мярка за скъпоценните крака на Антъни преди готвената сочна сделка, която ще напълни касата на "аяксите".

През миналия сезон нападателят, който има вълшебна левачка и действа предимно по десния или левия фланг, участва в 32 мача във всички турнири, като отбеляза 12 гола и направи 10 асистенции. Договорът на Антъни с Аякс е до 2025 г., а настоящата му пазарна цена, според специализирания сайт „Трансфермаркт“, е 35 милиона евро.

Новият мениджър на Юнайтед Тен Хаг, който се премести на „Олд Трафорд“ именно от Аякс, познава отлично възможностите на Антъни.

От своя страна ESPN информира, че клубът е хвърлил око и на крилото на Нюкасъл Ален Сен-Максимен, от когото се интересуваха и лондонските Челси и Тотнъм. 

25-годишният нападател премина на "Сейнт Джеймсис Парк" от Ница през 2019 година, а настоящият му договор със "свраките" от Североизтока изтича след 2 години.

През този сезон Сен-Максимен изигра 3 мача за "свраките" и даде 2 асистенции, а през миналата кампания французинът, който играе основно като дясно крило, записа 5 гола и 5 асистенции в 37 срещи.