0

Т рансферното разочарование на ЦСКА – Дауда Бамба, си търси отбор в Норвегия, пише днес вестник "Мач Телеграф". Макар и да е котдивоарец, реално цялата кариера на нападателя е минала в скандинавската страна. Започва своята кариера в Конгсвингер, след това минава през Кристиансунд, а прави най-силно впечатление в Бран.

След една година в Алтай той бе привлечен в ЦСКА по изричното настояване на Саша Илич. Още когато 27-годишният футболист дойде на „Армията“, от клуба изразиха съмнение в неговото здравословно състояние и поискаха той да се готви цял месец, преди да се реши дали да му бъде предложен договор.

Това се случи, а Бамба показа задоволителни резултати. Той започна и да играе, като записа общо 8 мача и 1 гол – срещу Спартак във Варна, преди да се контузи и след това да се оперира. Все още не е ясно кога точно котдивоарецът ще се върне в игра и дали изобщо ще носи отново червената фланелка.

Най-вероятно изглежда Бамба да си намери отбор в Норвегия и да продължи именно там кариерата си.

Бран, където футболистът отбеляза 29 гола за 81 мача, сега се върна в Елитесериен. Другият бивш отбор на Бамба – Кристиансунд, пък изпадна.