0

С тарши треньорът на Айнтрахт Франкфурт Дино Топмьолер говори на пресконференция преди мача-реванш от плейофите на Лигата на конференциите срещу Левски. Двубоят е утре, 31 август, от 21.30ч.

"Първо искам да изкажа моите съболезнования за загиналите фенове на Левски след мача в София, както и на техните семействата в този труден период. 

Анализирахме много подробно всичко с моя тим относно първата среща с Левски. Българитe са много опасни по двете крила. Там ни затрудниха най-много. Имаме добър план, за да им се противопоставим добре и утре ще го направим“, започна Дино Топмьолер.

"Предизвикателство е да бъдем без Муани, но Айнтрахт е по-голям от един футболист. Всички от отбора ще се борят за Франкфурт. Ще преодолеем тази липса. Кой ще замени Муани? Джесик Нканкам е една опция, но ще решим как ще играем - с един или двама нападатели. Ще решим кой да го замени. Сега фокусът е мачът с Левски. Искаме една чудесна вечер и да играем в групите. Темата с Муани няма значение за мача утре. Ако кажа как се чувствам заради Муани няма да звучи добре. Той ще ни липсва като качества, но ние трябва да го компенсираме като отбор", продължи той.

"Този двубой е много важен за нас. Ебимбе може да играе на фланга, защото е много бърз. Той има добро чувство за играта от дълбочина. Опция е за тази позиция. Искаме да играе с топката. Ще играем с трима в защита. Сега с Хасебе ще имаме повече опит. Той може да играе и като номер 6", сподели още наставникът на "орлите", цитиран от dsport.bg.

"Мисля, че трябва да сме реалисти, защото има много промени в отбора. Имам много добри играчи. Трябва да развием отбора. Имаме много работа. Резултатите до този момент бяха очаквани. Сега акцентът трябва да падне върху влизането в групите.

Утре ще има страхотна атмосфера на стадиона. Нашата публика ни помогна много срещу Майнц през второто полувреме. Искаме пак да усетим тази позитивна енергия", завърши Дино Топмьолер.