0

Т реньорът на Лудогорец Анте Шимунджа очаква труден мач срещу Андерлехт в Лигата на конференциите. Двата тима се срещат утре от 22:00 ч. в Разград.

„Очаквам много труден мач, защото ще се изправим срещу най-добрия клуб от Белгия във фазата на елиминацията. Най-важното е да мислим мач за мач и да бъдем най-добрите в утрешния двубой. Много е важно да не мислим за проблемите на Андерлехт, а затова ние да бъдем най-добри на терена. Единственото, което знаем е, че са най-големият отбор в Белгия. Знаем, че са много агресивен отбор и ние се подготвяме затова. Трябва да бъдем много умни. Те играят по различен начин. Всички футболисти са готови да играят, включително и Пипа, който вече има необходимото ниво да бъде на пейката. Всички сме заедно и вярвам, че ще се справим. Всеки клуб среща криза понякога, това е нормално, но когато срещаш такова голямо име, трябва да си готов“, каза Шимунджа.

Той отново заяви, че за него е по-важно тимът да стане шампион на България, отколкото да продължи в Европа. 

„За мен по-важно е да станем шампиони, отколкото да продължим напред. Това ни е основната цел, но това не означава, че утре ще сме отпуснати. Участваме и в трите състезания - шампионата, купата и Европа. Във всички тези турнири искаме да спечелим”, допълни Шимунджа.