0

Т реньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие даде пресконференция преди гостуването на тима на Макаби Хайфа в Шампионската лига. Той говори за всичко най-интересно около френския шампион.

"Откакто е в ПСЖ, Марко Верати носи баланс на отбора, той обича бързо да си връща топката и много фин в техническо и тактическо отношение. Интелигентен е, защото е винаги, където трябва. Оформя тандем с Витиня. Трябва да прибавим още Ней и Лео, защото Марко обича да играе с тях двамата", каза треньорът.

"Добре сме в атака, създаваме положения, вкарваме. В мача срещу Брест ни липсваше точност, вратарят им бе на висота, понякога топката не влизаше за сантиметри. Успяваме да създаваме положения, трябва да работим за баланс и как да отиграваме топката с оглед на схемата на съперника. Имаме малко време. Когато ни останат 15-20 минути, работим за тази фаза", призна той.

"Макаби е труден съперник, с качествени играчи, публиката ще ги подкрепя", каза французинът за съперника.

"Няма да е честно да кажа, че аз съм виновен за промяната на Неймар. Той се осъзна по отношение на миналия сезон, когато не беше толкова добър. Има много високи цели, в топ форма е. Ней създава, подава, завършва. Той е артист! Когато е добре физически и ментално, това му се отразява и е много добър. Това е играч, който работи много в офанзивна фаза и да си върнем бързо топката, когато я загубим", похвали го Галтие.

"Искахме още един централен защитник с този луд календар. Беше невъзможно в последната седмица да завършим трансфера на Милан Шкриняр. Разбирам президента ни, който не прие условията на Интер Милано. Но имаме универсални играчи. Дали ще пробваме с млад футболист или ще сменим организацията? Ще видим. Имаме млади играчи с огромен потенциал. Беше важно за мен и за Луис Кампос да вземем още един защитник, но, за съжаление, не успяхме", завърши Кристоф Галтие.