0

С тарши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие заяви, че е заменил Лионел Меси в края на двубоя срещу Бенфика в Шампионската лига, защото аржентинецът е дал знак, че иска смяна. Лео Меси бе заменен от Пабло Сарабия в 81-ата минута на срещата в Лисабон.

„Той направи жест, с който показа, че иска смяна“, каза Галтие пред RMC Sport.

„Почувствал е умора. Беше по-добре да влезе някои по свеж в този момент от мача“, добави наставникът на гранда от Париж.

Кристоф Галтие критикува системата за видеоарбитраж ВАР за това, че Енцо Фернандес не е получил червен картон за нарушение срещу Марко Верати, което можело да причини счупване на крака на полузащитника на Пари Сен Жермен. Фернандес получи жълт картон за ситуацията в 45-ата минута.

„Мисля, че съдията не получи помощ от асистентите си що се отнася до ВАР. Мисля, че Марко Верати можеше да остане със счупен крак малко преди почивката. Съдията е концентриран върху мача. Това се случи пред него. Той може да направи грешка, но имаме видео-асистент рефер, който би трябвало да му каже за нарушението“, коментира Галтие. 

Иначе ПСЖ и Бенфика завършиха 1:1 и водят с по 7 точки в групата. 

Именно Меси даде преднина на гостите от Париж в 22-ата минута след красиво попадение. Аржентинецът подобри нов рекорд в Шампионската лига и стана първият играч, разписвал се срещу 40 различни отбора в турнира.

От тези 40 тима, Меси е отбелязал най-много голове срещу Арсенал (9), като има и 6 попадения срещу настоящия си клуб. Голът бе под номер 127 за Меси в Шампионската лига и той изостава само от Кристиано Роналдо, който има 141 в класацията.

Домакините от Бенфика стигнаха до точката след автогол на Данило Перейра в 41-ата минута.