0

С тарши треньорът на Севиля Хосе Луис Мендилибар говори преди предстоящия финал в Лига Европа срещу Рома. Решаващата среща за втория най-важен европейски трофей е на 31 май от 22:00 на „Пушкаш Арена“ в Унгария.

„Историята и опитът са нещо много хубаво, но това е само един футболен мач. И двата отбора достигнаха до този финал напълно заслужено, но ще бъде трудно за всеки от тях. За мен това е първи финал, но не е така за моите играчи, за клуба или за Жозе Моуриньо. Не знам кое има повече тежест. Трябва да изиграем добър мач, в който да не допускаме грешки, защото те струват скъпо“, заяви наставникът на Севиля.

„Благодарен съм за това, което Моуриньо казва за мен, за отбора и за клуба, но както историята не печели финали, така и комплиментите не го правят. Не ме интересува какво ще стане в бъдеще. Затова и подписах за два месеца и половина. Дойдох в Севиля като безработен, а договорът ми изтича на 30 юни. Ще работя до неделя. Ще се опитаме да спечелим този финал и да изиграем по най-добрия начин последния мач на „Аноета“. Ще видим какво ще стане след това, но изобщо не се притеснявам“, каза още той.

„Отборът на Рома е много силен в дефанзивен план. Те нямат нужда от много възможности, за да отбележат гол и да спечелят. Не се тревожат много от това колко пъти ще стигнат до вратата на съперника. Не са като нас. Чувстват се комфортно да се защитават близо до собственото си наказателно поле и да бъдат под натиск", коментира Мендилибар.

"А дали има фаворит? Нека букмейкърите се упражняват с цифрите. Рома е силен отбор, защитава се много умело, но всеки отбор може да страда и да сбърка. Те не държат топката, както обичаме ние, но пък трудно излизат от баланс, трудно губят контрол. Стартовият състав още не е ясен на 100 процента, но вече ми се нарежда в главата, завърши Хосе Луис Мендилибар.