0

М ениджърът на Арсенал Микел Артета смята, че историята на отбора в Шампионската лига няма значение преди днешното гостуване на португалския Порто в първия осминафинал между двата състава. 

Лондончани се завърнаха в най-престижния европейски клубен турнир за първи път от седем години насам, но не са преминавали тази фаза от 2010-а.

"Футболистите знаят, че не сме били в надпреварата от седем години. Очевидно някои от тях знаят историята и знаят, че това, което е станало преди няма значение. Това е предизвикателство и ние трябва да сме готови да го преодолеем", каза Артета.

„Липсва ни опит, това е реалността - 95 процента от тези играчи не са участвали в турнира, не са играли на осминафинали. 

Аз също не съм водил отбор на тази фаза, но ние имаме много енергия и ентусиазъм да играем добре. Това е нашето желание и ще опитаме да го осъществим. Наясно сме какво ни чака, но се вълнуваме да се изправим срещу това с пълна вяра", коментира още Микел Артета.

А колкото до възможността тимът да извърви целия път до финала на "Уембли", Артета отговори: "Би било невероятно да усетим чувството да вдигнем купата в Лондон. Шансът е пред нас. 

В съзнанието ни е, но това е мечта, защото все още има много неща, които трябва да спечелим преди това и довечера предстои едно голямо препятствие."

Източник: БТА