0

Т рудна, но ценна с 1:0 като гост изтръгна ПСЖ като гост на Лион. Без блясък, със солидна игра в защита и интелигентно владеене на топката, парижани разчитаха отпред на звездното си трио МНМ (Меси-Неймар-Мбапе).

И асовете им не разочароваха – още в 5-ата мин. Неймар подаде на Лео Меси, който закова третия си гол в първенството за сезона с неспасяем шут с левия крак без да обработва топката. Достатъчен, за да качи ПСЖ на върха на класирането с 22 точки, с 2 повече от стъпилия накриво Олимпик Марсилия, завършил наравно с Рен.

Това бе четвъртата поредна победа на Пари Сен-Жермен в първенството, а статистиците от Оpta отбелязаха, че Меси и Неймар са си разменили 5 решаващи паса помежду си досега..

Лион бе най-близо до изравняване при удар с глава на Лаказет отблизо, за щастие на Донарума бившият играч на Арсенал не улучи вратата му. 

Домакините излязоха още по-мотивирани да изравнят след почивката, натиснаха, но парижани бяха добре подредени в защита и не оставяха много пространства на играчите на Лион, на които липсваше точност и свежест в последните метри.

"Мисля, че моите футболисти направиха голям мач срещу труден отбор", доволен бе треньорът на ПСЖ Галтие. "Бяхме много по-балансирани, особено Неймар, който ни донесе едно равновесие".