0

И нтер запази интригата за титлата в Италия след победа с 2:1 като гост на Удинезе в мач от 35-ия кръг на Серия А. 3 кръга преди края на шампионата "нерадзурите" остават втори в таблицата на две точки от лидера Милан, който по-рано днес надви у дома Фиорентина с 1:0.

Интер започна силно и поведе с 2:0 до почивката. Иван Перишич откри резултата в 12-а минута с глава след центриране на Димарко от корнер.

В 39-а минута Лаутаро Мартинес добави втори гол след дузпа, отсъдена за нарушение срещу Един Джеко. Аржентинецът уцели греда от бялата точка, но при добавката бе точен за 2:0.

Резервата Инасио Пусето върна един гол за Удинезе в 72-а минута, но до края Интер удържа крехката преднина и взе трите точки. 

Преди това Милан направи важна стъпка към титлата след трудна домакинска победа с 1:0 над Фиорентина. 

„Виолетовите“ оказаха сериозна съпротива, бяха дори на път да измъкнат точка, но в 82-а минута Рафаел Леао отбеляза скъпоценния победен гол за Милан.

В друга среща от кръга с хеттрик на Андреа Белоти отборът на Торино победи Емполи с 3:1 и измести Сасуоло от 10-ото място в класирането.

Емполи поведе в резултата с гол на Журковски в 56-а минута, но в 59-а домакините остана с човек по-малко след червен картон на Андреацоли и това даде началото на обрата.

Андреа Белоти влезе в игра в 71-а минута и с три гола осъществи пълен обрат. Националът изравни от дузпа в 79-а минута, а в 87-а отново реализира от бялата точка за 2:1. Белоти оформи своя хеттрик в добавеното време на мача.

Емполи е 14-и в таблицата с 37 точки.

Неделни срещи от 35-ия кръг на италианската Серия А: Ювентус - Венеция        2:1, Емполи – Торино 1:3, Милан - Фиорентина 1:0, Удинезе – Интер 1:2.

от събота: Наполи – Сасуоло 6:1, Каляри - Верона 1:2, Сампдория - Дженоа 1:0, Специя - Лацио 3:4

понеделник: Аталанта – Салернитана.

В класирането води Милан със 77 точки, следват Интер със 75, Наполи 70, Юве 69, Лацио 59, Рома 58 (мач по-малко), Фиорентина 56 и др.