0

З апазването на самообладание ще бъде решаващо за Байерн в реванша срещу Лацио, смята Томас Тухел.

Треньорът на Байерн също така изрази надежда, че феновете на тима ще помогнат за елиминиране на съперника. Осминафиналът от Шампионската лига е днес от 22:00 часа на „Алианц Арена“. В първата среща Лацио победи с 1:0.

Тухел, който е под голямо напрежение заради слабите резултати през сезона, се надява отборът да намери баланса между търпението и агресивната игра. Шампионската лига към момента е единственият турнир, в който Байерн все още има някакви шансове да спаси сезона. В Бундеслигата баварците изостават на 10 точки от лидера Байерн, а също така рано-рано отпаднаха от турнира за Купата на Германия. От 2012 г. насам на тях не им се е случвало да не вземат нито един трофей.

„Търпението и това да не се разочароваме, ако всичко не потръгне веднага, ще бъде част от играта. Имаме 90 минути, за да обърнем нещата. Имаме нужда от хладен ум, но също така да усетим емоцията и да покажем ясно, че искаме да вкараме голове от самото начало. Не да чакаме 75-а минута“, заяви специалистът.

Така той заприлича на Станимир Стоилов, който като треньор на Левски често говореше за „хладен ум и горещи сърца“.

„Трябва да останем дисциплинирани, независимо от желанието ни да действаме“, присъедини се към думите на Тухел и лидерът на тима Томас Мюлер.

Добрата новина за Байерн е завръщането в състава на Лерой Сане, който лекуваше контузия.

Матайс де Лихт пък напомни за силната игра на италианските отбори в защита. Нидерландецът добре познава стила им, тъй като игра в Ювентус, при това под ръководството на Маурисио Сари, който сега е треньор на Лацио.

„Научих много от Сари за защитата. Италианските отбори винаги са силни в защита. За нас е важно да имаме играчи в наказателното поле и да създаваме положенията, но ние също трябва да внимаваме отзад. Това ще бъде труден мач и голямо предизвикателство“, каза Де Лихт и допълни, че той и колегите му в защитата ще държат изкъсо голмайстора на Лацио Чиро Имобиле.

„Той е много силен нападател, срещу когото е трудно да се отбраняваш. Трябва да бъдем много внимателни“, заяви Де Лихт.

Именно Имобиле вкара от дузпа победния гол на мача в Рим. Иначе подобно на Байерн Лацио не изживява най-добрите си моменти. В последните пет срещи „орлите“ имат три загуби и две победи, едната от тях срещу тима от Мюнхен.