0

Т улуза прекърши ПСЖ на "Парк де Пренс" с 3:1 в среща от 33-ия кръг на Лига 1. Килиан Мбапе се разписа в последния си домакински мач за столичани, но не успя да помогне повече на тима си да спечели точки от двубоя.

Френският национал откри резултата в 8-ата минута, след като преодоля противниковия вратар и изпрати топката в мрежата му, като хвърли феновете в екстаз, които имаха предварителна хореография в негова чест.

Гостите побързаха да изравнят резултата само пет минути по-късно. Тайс Далинга стреля от движение, след като бе изведен сам срещу вратаря. След почивката възпитаниците на Карлес Мартинес стигнаха до обрат. Ян Гбо отправи фалцов удар в горния далечен удар за 2:1. В последната 95-а минута появилият се от резервната скамейка Франк Магри засече с едно докосване центриране на резервата Уорън Каманзи и оформи крайния резултат.

Монако пък имаше повод да празнува, след като си осигури отново участие в Шампионската лига. Това се случи, след като монегаските постигнаха победа с 2:0 при гостуването на Монпелие от предпоследния 33-и кръг в Лига 1. С този успех те си осигуриха втората позиция в първенството, тъй като кръг преди края са недостижими за преследвачите си с 64 точки в актива си.

На „Стад де ла Мосон“ Касум Уатара даде аванс на Монако в 52-ата минута, а Юсуф Фофана подпечата успеха на гостите с попадение в 65-ата минута.

Основният преследвач на Монако – Лил, победи Нант с 2:1 като гост с два гола на Джонатан Дейвид, докато Матис Аблин се разписа за „канарчетата“, които са 14-и с 33 точки, а „песовете“ излязоха трети с 58, изпреварвайки Брест, с който до последно ще се борят за бронзовите медали.