0

Н е съществува вариант българският защитник Страхил Попов да напусне клуба си Еюпспор със свободен трансфер или пък да разтрогне договора си по взаимно съгласие, за да премине в Левски.

31-годишният бивш национал бе спряган да смени разочаровалия хърватин Анте Блажевич на десния фланг на защитата на „сините“, но с условие да дойде на „Герена“ като  свободен агент.

От Еюпспор са отхвърлили този вариант, като са поставили условие за плащане на трансферна сума, което не устройва Левски, който е в деликатно финансово положение.

Така засега Попов остава във втородивизионния турски клуб. 

Левски, обаче, бързо намери евтин вариант, като привлече без трансфер бившия бек на Царско село от Франция Жереми Петрис. Той вече се включи пълноценно в тренировките, като подписа до края на календарната година.

Еюпспор през миналата година опита промоция в Суперлигата, но загуби в плейофите. Сега вероятно амбициите са същите и клубът от Истанбул привлече цели 11 нови попълнения.

"Чувствам се добре, във форма. Но клубът е поставил ясни условия, ако искам да си тръгна. Коректни са с мен, а и договорът ми е до лятото на 2023-а година", заяви бранителят.