0

Арда Туран е обвинен, че е унищожил имение, оценено на 18 милиона евро в Барселона. То има седем спални, девет бани, хол, който е с размер 100 квадратни метра, шумоизолирана кино зала, стая за виртуален голф, гараж с капацитет за осем коли и басейн с изглед към Барселона. Собственикът на вилата заведе дело срещу бившия футболист, което все още продължава в испанското правосъдие. Настоящият треньор на турския Еюпспор игра за каталунците между 2015 и 2020 година.

El Periódico получи повече от 500 снимки, на които се виждат щетите по къщата - откъснати парчета от стената, сериозни повреди по мебелите и домакинските уреди. Освен това има сметки за ремонт на киносалона, системата за видеонаблюдение и озвучителната система в цялата къща. Според собственика Арда и неговите приятели постоянно хвърляли дистанционното за телевизора в басейна и оставяли следи от цигари навсякъде, включително и по мебелите. Откъртили и лампата на тавана, за да окачат секс люлка.

От сметките следва, че по време на престоя на Туран в къщата, наред с други услуги, са били необходими 16 500 евро за възстановяване на вратите, 23 000 за възстановяване на градината, в която е било отсечено дърво, 64 300 за ремонт на кухнята, 24 500 за ремонт на електронната система. За осветление, почистване и различни повреди са издадени сметки на обща стойност 84 000. Цялостните щети достигат 230 000 евро.