0

Р алф Рангник присви рамене пред журналистите на първата си пресконференция като треньор на Ман Юнайтед, но това изглежда умишлена уловка – езикът на тялото му сочи, че той ще бъде твърд и неостъпчив към звездите в съблекалнята. Това разчете чрез жестовете му експертът Джуди Джеймс за „Дейли мейл“.

Новият временен старши треньор на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник седна пред пресата за първи път, откакто пое ролята в петък сутринта. Първият му мач начело на „червените дяволи“ е срещу Кристъл Палас в неделя на „Олд Трафорд“.

В сравнение с езика на тялото на уволнения му предшественик Оле Гунар Солскяер – с прегърбена стойка и игриви детски усмивки, погледът на Рангник е като „морски фар“, според Джуди Джеймс. Бдителното и строго изражение на очите му подсказва нещо повече от приятелско отношение – ясни и твърди намерения.

Този небрежен външен вид е лъжлив сигнал – някои други жестове на 63-годишния германец предполагат, че той е много по-строг и по-дисциплиниран, отколкото изглежда: прехапването на езика, внезапно изостреният поглед, поклащането на главата и точно преценените жестове.

Рангник обяви още на първата си поява пред журналистите, че възнамерява да остане на поста си и след първите 6 месеца, които са залегнали в договора му.

"Хората, с които разговарях, бяха много ясни, че става дума за шестмесечен ангажимент", заяви Рангник. „Никога не сме говорили какво ще се случи през лятото. В момента съм напълно наясно, че те може да търсят нов мениджър. Ако тогава говорят с мен за това, ще видим какво ще се случи. Ако ме попитат за мнението ми и всичко се е развило добре, може дори да кажа, че би било добра идея да продължат да работят с мен още една година", коментира Ралф Рангник.

По думите му целта е да внесе баланс в отбора, за да не се допускат толкова голове. „Допускаме прекалено много голове - средно два на мач, а това е прекалено много", изтъкна германецът, който допълни, че е отхвърлил оферта за 4 месеца от Челси.