0

Ж озе Моуриньо иска да продължи да тренира отбор от елита. Желание, което изрази в последните си изявления и което португалецът, според "Corriere dello Sport", повтори във важна среща в Лондон с мераклии да го имат в отбора си.

Треньорът на Рома се срещна с делегация от Саудитска Арабия, водена от президента на Ал Ахли. Отборът на Джеда иска да подсили имиджа си с „The Special One“ с готовност да сложи „много, много пари“ на масата.

Според дългосрочния проект на Моу също е отредена ролята на международен посланик на саудитския футбол.

Италианският вестник говори за договор от най-малко две години "с изумителни цифри", както за него, така и за неговия треньорски щаб, но всичко подсказва, че отговорът ще бъде същият като този, даден от Специалния, когато му предложиха националния на Саудитска Арабия: "Не, благодаря."

Моуриньо, освен огромна изненада в последния момент, ще продължи в Рома, клуб, който би напуснал само за ПСЖ, Реал Мадрид или може би Нюкасъл.

Междувременно Жозе е в очакване на още подсилвания от трансферния пазар след  Ауар и Н'Дика. Португалецът чака още един централен защитник и нападател.

Моуриньо вече е разговарял с испанския национал от Атлетико Мадрид Алваро Мората, а Рома работи и по трансфер на защитника на Лийдс Диего Йоренте, според Football Italia. 

Мората е дал принципно съгласие за трансфер в Рома, съобщиха италианските медии. Играчът на Атлетико Мадрид е считан за идеалния заместник на контузения Тами Ейбрахам. 
Според информация на calciomercato.com Мората вече е разговарял както с треньора Жозе Моуриньо, така и с бившия си съотборник в Ювентус Пауло Дибала и е ентусиазиран от идеята за завръщане в Серия А. Преди това „вълците“ трябва да продават, за да съберат необходимите 30 млн. евро за подписа на Мората.

Що се отнася до Йоренте, отборът на Жозе Моуриньо възнамерява да купи правата на играча, прекарал втория полусезон в клуба.

Рома се надява на по-ниска цена, тъй като Лийдс изпадна в Чемпиъншип. Самият футболист иска да остане на „Олимпико“ за постоянно.

29-годишният Йоренте е играл само 9 мача за Рома в италианското първенство, без да е отбелязвал. Трансферната му сума е 12 милиона евро.