0

Р ейнджърс се раздели с мениджъра Майкъл Бийл след слабото начало на сезона за шотландския гранд. "Сините" загубиха с 1:3 у дома срещу Абърдийн в събота и се намират на трето място в класирането във Висшата лига след изиграването на седем кръга. 

"Беше взето решение за прекратяване на договора на мениджъра Майкъл Бийл, както и на неговите помощници Нийл Банфийлд, Деймиън Матю, Хари Уейтлинг и Джак Ейд. Резултатите не са според очакванията на ръководството, мениджъра и феновете", се казва в съобщението на клуба от Глазгоу.

43-годишният специалист се завърна в Рейнджърс през миналия ноември, заменяйки Джовани ван Бронкхорст. Бийл беше в щаба на бившия мениджър на "сините" Стивън Джерард. 

Рейнджърс не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига, след като загуби с общ резултат 3:7 срещу ПСВ Айндховен в плейофите за влизане в най-силния клубен турнир в света. 

Стивън Дейвис временно ще води отбора от "Айброкс" до назначението на нов мениджър. В неговия екип ще работят Алекс Рей, Стивън Смит, Брайън Гилмор и треньорът на вратарите Колин Стюърт.

Лидерът във временното класиране Селтик има 7 точки преднина пред Рейнджърс, пише БТА.