0

Б ившият вратар на Реал Мадрид и Барселона, а в последните години един от най-високо котираните и търсени испански треньори Хулен Лопетеги вече е казал „да“ на новия си отбор, съобщава „Марка“.

Името му се свързваше с Байерн и Ман Юнайтед, а само недоволството на тифозите на Милан накара шефовете на росонерите да оттеглят подготвения проектодоговор за Лопетеги.

Той обаче бързо си намери нов отбор и то от Висшата лига – Уест Хем. „Чуковете“ бяха първият клуб, проявил сериозен интерес към бившия селекционер на Испания.

След като беше решено, че Дейвид Мойс няма да продължи следващия сезон, "чуковете" ускориха преговорите за приключване на подписването на бившия треньор на Порто, Реал Мадрид, Севиля и Улвърхемптън, наред с други.

„Лопетеги прие предложението от #WHUFC. След като детайлите бъдат финализирани, договорът ще бъде подписан, но вече е постигнато споразумение“, казва Фабрицио Романо.

Кандидатурата на 57-годишния испански треньор окончателно надделя над тази на португалеца  Аморим. Треньорът на Спортинг дори трябваше да се извини, след като пътува до Лондон, за да преговаря с директорите на Уест Хем.

Лопетеги, въпреки че приветства възможността да стане треньор на Милан, вижда сбъдната мечта. И след престоя си в Улвърхемптън винаги е давал да се разбере, че приоритетът му е да се завърне във Висшата лига.

Вече е ясна и задачата, поставена му в Лондон: да вкара „чуковете“ в Шампионската лига.