0

Д война победа за Ливърпул днес – една на терена (3:1 над Астън Вила) и една на трансферния пазар, където отмъкна под носа на Ман Юнайтед нидерландския талант на ПСВ Айндховен Гакпо.

„Червените“ се подсилиха с 23-годишния нападател, едно от откритията на мондиала, срещу 50 милиона евро, колкото поискаха от отбора на „Филипс“.

Играчът, за когото в медиите се пускаха съобщения, че няма търпение да премине при сънародника си Тен Хаг в Манчестър Юнайтед, вече има разрешение да пътува до Англия, за да премине медицински прегледи. Гакпо може дори да дебютира на 2 януари, което би било доста прибързано, но ако всичко е точно, той може да излезе с екипа на „червените“ на 7 януари за Купата на Англия или на 14-ти.

ПСВ се нуждаеше от голяма продажба, за да си спести някои финансови проблеми и тези 50 милиона евро, които ще се увеличат още с променливите в договора, е цифрата, която поискаха от Айндховен. 

В сайта на клуба обясняват, че цифрите няма да бъдат официално обявени, но включват думите на Марсел Брандс, спортен директор на клуба, че "това е рекордна продажба за ПСВ". Досега най-скъпата продажба беше тази на Хирвинг Лосано за 45 милиона евро.

Сезонът на Гакпо вече беше забележителен и преди Световното първенство, но трите му гола в Катар за Нидерландия добавиха още блясък към имиджа му, а и още милиони към цената му.

Досега Манчестър Юнайтед изглеждаше в най-добрата позиция да спечели нидерландеца, но бе изпреварен от историческия си съперник от Мърсисайд.