0

М арката полупроводници „Snapdragon“ от технологичния гигант Qualcomm Technologies ще грейне върху фланелките на Манчестър Юнайтед срещу рекордна сума в касата на „червените дяволи“.

Влизането в сила на спонсорския договор, рекорден в световния футбол, ще почака още един сезон, но Манчестър Юнайтед вече чака новата си милионна финансова инжекция. 

От Юнайтед обявиха, че са се съгласили „за разширено стратегическо сътрудничество с Qualcomm Technologies, което ще види марката Snapdragon да се появява на известните фланелки на клуба.“ 

„Snapdragon ще стане партньор на предната фланелка на Манчестър Юнайтед от началото на сезон 2024/25, като ще се появи в екипите за домакинство, гостуване и третия екип на мъжкия и женския отбор“, се добавя в изявлението на клуба. 

Съобщение, което идва след обявяването миналата година, че настоящото споразумение с TeamViewer няма да бъде подновено.

През март 2021 г. „Червените дяволи“ подписаха петгодишно споразумение със споменатата немска технологична компания, заменяйки Chevrolet. 

Спонсорството на TeamViewer струваше 47 милиона паунда годишно, малко над 54 милиона евро.

Сега появата на Snapdragon на лицето на фланелката ще донесе още по-големи приходи на отбора от „Олд Трафорд“. 

„Споразумението е на стойност рекордните 60 милиона паунда годишно (почти 70 милиона евро) и ще започне през следващия сезон“, съобщава британският Daily Mail. 

Споразумение, което от 2024/2025 г. ще надмине „най-големия текущ спонсорски пакет за фланелки, държан от Реал Мадрид и „Fly Emirates“.