0

У динезе смаза от бой Рома с 4:0 дни преди гостуването на „вълците“ на Лудогорец в Разград от Лига Европа. В петия кръг от Серия А Дестини Удоджи, Лазар Самарджич, Роберто Перейра и Санди Ловрич донесоха успеха над отбора на Жозе Моуриньо. Удинезе излезе на 4-о място в таблицата с 10 точки, колкото има и Рома.

Мачът започна с шанс за столичани, но удар на Пауло Дибала в първата минута бе неточен. В петата минута обаче, удар на Дестини Удоджи отблизо намери мрежата на Руи Патрисио и феновете по трибуните на „Дачиа Арена“ ликуваха. 11 минути след началото на втората част Удине отново вкара! Лазар Самарджич стреля слабо от дистанция, но вратарят на Рома сгреши и топката се плъзна във вратата му.

След час игра Джанлука Манчини стреля с глава след центриране от ъглов удар, но уцели гредата. При една контраатака на Удинезе пък Жан-Виктор Макенго намери Роберто Перейра в наказателното поле и аржентинецът вкара трети гол за домакините. Осем минути преди края на редовното време Удинезе направи нова бърза атака. При нея топката стигна до Перейра току до голлинията на десния фланг. Той върна към границата на вратарското поле, където Санди Ловрич бе изпуснат и също записа името си в списъка с голмайсторите.