0

С уперзвездата на Англия Джуд Белингам ще може да играе на четвъртфинала на Евро 2024 срещу Швейцария утре, след като получи условно наказание от един мач за жеста, който направи на осминафиналите срещу Словакия.

21-годишният халф на Реал Мадрид се хвана за чатала, изтъпанвайки към скамейката на съперника, след като наниза феноменална задна ножица в 5-ата минута на добавеното време за 1:1 и в крайна сметка „Трите лъва” стигнаха до успех с 2:1 в продълженията.

"Вътрешна шега към близки приятели, които бяха на мача", написа невинно Джуд Белингам в социалните мрежи, след като видеото с жеста му доби популярност, но УЕФА започна разследване в понеделник, за да изясни дали няма "нарушаване на основните правила за прилично поведение".

Централата обяви, че той е глобен с 30 000 евро и е с условно наказание за 1 мач. Забраната ще влезе в сила при нова издънка в рамките на 1 година, уточниха от централата. Това в пряк и преносен смисъл значи, че УЕФА ще държи на мониторинг всяка топка, отиграна от Джуд, всяко негово движение по терена и той може да изгърми и за неправилно дишане.

Футболната асоциация на Англия също е санкционирана с 11 000 евро заради инциденти с публиката и палене на фойерверки от привърженици по време на мача в Словакия.

Англия ще срещне Швейцария в четвъртфинален двубой от Евро 2024 в събота.