0

У ЕФА нареди частично затваряне на стадиона на Атлетико Мадрид за четвъртфиналния мач-реванш от Шампионската лига срещу Манчестър Сити. Причина за това са "проявите на дискриминация" от страна на публиката на испанския отбор.

Гол на Кевин де Бройне в 70-ата минута осигури минимален аванс за Сити след първата среща, играна в Англия миналата седмица. Тогава запалянковците на "червено-белите" от испанската столица на няколко пъти нарушиха реда на стадиона, хвърляйки предмети по терена.

Очаква се пет хиляди места на стадион "Уанда Метрополитано" в сряда вечер да останат празни във връзка със санкцията на европейската футболна централа. 

Атлетико Мадрид ще трябва да покаже и знаме, на което да пише "не на расизма" с логото на УЕФА върху него.

В същото време испанските власти засилиха мерките за сигурност в Мадрид преди пристигането на хиляди английски фенове за четвъртфиналните мачове.

Двубоите между Реал Мадрид и Челси във вторник и Атлетико Мадрид и Манчестър Сити в сряда са обявени от местната полиция за "високорискови".

Допълнителни сили за сигурност ще присъстват на основните площади в испанската столица, където обикновено се събират гостуващи запалянковци преди двубоите.

Допълнително внимание ще бъде отделено и на метростанциите и летището в Мадрид, където феновете на Челси и Манчестър Сити може да се засекат, когато са в испанския град.

Мадрид беше домакин на финала на Шампионска лига 2019 година между английските Ливърпул и Тотнъм.

Реал Мадрид победи Челси с 3:1 в първия мач в Лондон.