0

С лед три седмици драма, забавления и голове, краят на европейските футболни финали вече се вижда.

24-те отбора сега са сведени до само 4 и те ще се изправят един срещу друг на полуфиналите. Във вторник (9 юли) Испания и Франция ще се срещнат в Мюнхен. Срещата от 22 часа можете да гледате по NOVA, DIEMA SPORT 3 и Gong.bg. След това Англия и Холандия ще сe сблъскат в Дортмунд следващата вечер (10 юли). Мача можете да проследите на живо с картина в Gong.bg.

Специално за заключителната част от шампионата бялата основа на топката е заменена с привличащо вниманието сребърно.

От компанията производител Adidas обясняват, че сребристият цвят е специално разработен и тестван със спортисти, за да се гарантира, че се откроява на терена, без да отразява светлината обратно от повърхността.

За първи път в историята на европейски финали топката, използвана на полуфиналите и финала, ще включва технологията Connected Ball, която предоставя прецизни данни за топката на длъжностните лица в реално време. Сведенията за позицията на играча и изкуственият интелект допринасят за полуавтоматизираната система на УЕФА за засади.

Технологията също така предлага точно измерване на данните по време на игра, включително скоростта на топката, въртенето и разстоянието, което е изминала, преди да удари мрежата.

Дизайнът й е вдъхновен от националните цветове на Германия (страната домакин) и сребърния трофей, за които се състезават последните четири отбора.

Новата топка дори може да бъде закупена за 177 евро.