0

Т реньорът, който направи история с молдовския Шериф (Тираспол) – Юрий Вернидуб, повече няма да изпълнява задълженията си, съобщава официалната страница на клуба.

Сътрудничеството е прекратено по инициатива на треньора, а от Шериф благодарят за работата и му пожелават успехи в по-нататъшната кариера.

Вернидуб съвсем ясно мотивира решението си. Той е доброволец във Въоръжените сили на Украйна и се бие срещу руските нашественици с оръжие в ръка. 

Под ръководството на украинеца Шериф достигна груповата фаза на Шампионската лига за първи път в историята, а също така стигна до плейофите на Лига Европа.

Кулминацията бе сензационната победа с 2:1, която Шериф на Вернидуб взе срещу бъдещия победител в Шампионската лига Реал Мадрид насред „Бернабеу“ през септември миналата година.

56-годишният специалист е доволен, че тимът отново е спечелил шампионата на Молдова, но не е издържал да гледа как неговите сънародници страдат.

"Планове за бъдещето? Сега ми е много трудно да отговоря на този въпрос. Трудно е да се направи план заради ситуацията в Украйна, искам мир в страната възможно най-скоро", каза Вернидуб.

Шериф от град Тираспол е в рамките на самопровъзгласилата се Приднестровска република, която не е призната международно, тя е под контрола на поддържани от Руската федерация сепаратисти.