0

О тборите на Украйна и Англия завършиха наравно 1:1 в мач от група "С" на квалификациите за европейското първенство по футбол през 2024 година в Германия.

Заради продължаващия военен конфликт на територията на Украйна срещата се игра в полския град Вроцлав. Мачът бе ръководен от българска съдийска бригада начело с Георги Кабаков. При решенията си пловдивчанинът бе подпомаган от Мартин Маргаритов, Диян Вълков, Никола Попов, Ивайло Стоянов и Драгомир Драганов.

През всички 90 минути на мача англичаните бяха по-активният отбор и този, който владееше повече топката. Украинците, водени от легендата на местния футбол Серхий Ребров, обаче стояха отлично в собствената си половина и рядко допускаха опасности пред вратата си.

Домакините успяха да открият резултата в 26-ата минута при една от първите си по-опасни атаки. По десния фланг бранителят Юхим Конопля успя да напредне и да пусне ниско центриране към точката на дузпата, което бе засечено от Олександър Зинченко, който от десетина метра не пропусна да вкара във вратата на Джордан Пикфорд.

Англия обаче успя да възстанови равенството сравнително бързо. В 41-вата минута Хари Кейн пусна пас от дълбочина към Кайл Уокър, който изненадващо се озова зад гърба на украинската защита и с удар с десния крак бе точен за 1:1.

След почивката играта се пренесе изцяло в половината на Украйна, но Англия така и не успя да стигне до победен гол. Най-близо до него бе Букайо Сака, чийто удар в 59-ата минута се отби от напречната греда.
Минута по-късно "трите лъва" имаха претенции за дузпа за игра с ръка в наказателното поле, но те правилно не бяха уважени от Кабаков и екипа му.

В класирането в група "С" Англия остава убедителен лидер с 13 точки от пет мача. Украйна е на второ място със 7 точки от четири мача. Следват Италия с 3 точки от два мача и Република Северна Македония също с 3 точки, но от три мача. В дъното е Малта без актив, пише БТА.

По-късно днес Италия гостува в Скопие на Република Северна Македония.