0

О тборът на Украйна записа победа с 1:0 срещу Малта в мач от Група С на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Единственият гол в мача отбеляза Виктор Циганков в 72-рата минута.

С успеха украинците се изкачиха еднолично на второто място, където по всяка вероятност и ще останат, защото по-късно днес Северна Македония гостува на Англия, а Италия почива заради ангажиментите си в Лигата на нациите. Малта пък е последен в групата без никакъв точков актив.

Срещата се изигра на стадион “Антон Малатински” в Търнава, Словакия заради усложнената военна обстановка в Украйна. Въпреки тежката ситуация, която продължава вече повече от година, украинските играчи за пореден път демонстрираха висок дух и спечелиха труден мач.

След като преди броени дни надвиха отбора на Северна Македония, въпреки че изоставаха с 0:2 на почивката, сега футболистите на Серхий Ребров стигнаха до труден успех срещу тима на Малта, който през целия мач се отбраняваше много добре. Въпреки това футболистите на Микеле Марколини се пропукаха веднъж в 72-ата минута и това се оказа фатално, защото Виктор Циганков чакаше само това и заби топката в левия ъгъл на вратата.

В мач от Група D Армения стигна до изключително ценна победа срещу Латвия с 2:1. За домакините от Армения се разписаха Наир Тикнизян (35) и Тигран Барсегян (89), а за гостите от Латвия точен бе Робертс Савалниекс (67).

Успехът постави еднолично арменците на второто място с 6 точки, колкото има и лидерът Турция. По-късно тази вечер южните ни съседи играят с Уелс и изходът от този мач може още повече да заплете битката за първите две места в групата. Латвия пък е на дъното без спечелени точки.