0

45-годишният унгарец Тамаш Богнар ще ръководи втория мач на Лудогорец Разград в турнира Лига Европа – гостуването в четвъртък (3 октомври) на Виктория Пилзен, обявиха от УЕФА.

Мачът на общинския стадион в 4-тия по големина и прочут с бирата си чешки град ще започне в 22 часа българско време.

Помощници на Богнар ще бъдат сънародниците му Балаш Бузас и Петер Кобор, а Дердьо Богар ще играе ролята на резервен съдия. В стаята ВАР и отговарящи за системата за видеоповторения ще бъдат други двама унгарци – Ищван Вод и Каталин Кулчар.

Съдийски наблюдател ще бъде Михаел Аргириу от Кипър, а делегат на УЕФА е Олеся Бердя от Молдова.

Тамаш Богнар е в своя последен сезон като международен рефер. На 30 юли той бе назначен на друг европейски мач – Клуж (Рум) – Макаби Тел Авив (Изр) в Шампионската лига.

Иначе е в ранглистата на УЕФА от 2009-а, но едва през календарната 2024-та се изкачва в Категория 1, където е и нашият Георги Кабаков. 

През 2020-а Богнар свири при победата на ЦСКА над Б36 (Фарьорските острови) с 3:1 в 3-тия кръг на Лига Европа.

Унгарецът обаче е ръководил 3 мача на националния ни отбор – европейската квалификация с Азербайджан през 2015-а (2:0), контролата с Казахстан (2:1) през 2018-а и европейската квалификация като гост на Чехия (1:2) през 2019-а. Преди 10 години Богнар пък е четвърти съдия на България U19 - Украйна U19 (0:1).