0

В ъв втори пореден мач капитанът на английския национален отбор Хари Кейн вкара 3 гола за немската машина Байерн Мюнхен, а за разкош реализира и още един.

31-годишният бивш таран на Тотнъм, който се отчете с 3 парчета за 5-ия си хеттрик за баварците при 6:1 над Холщайн Кил в Бундеслигата през уикенда, заши 3 дузпи (19, 73, 78) и веднъж се разписа от игра (57) за гръмовния им успех с 9:2 над хърватския  Динамо Загреб в новия формат на Шампионската лига. По някое време той заби и пето попадение, отменено обаче от ВАР.

Постижението на Кейн е истински уникално и поради факта, че първият от 4-те му гола бе негов юбилеен за Байерн под №50 и то в 50-ия му мач за клуба. Нещо повече – той вече се е разписвал 33 пъти в Шампионската лига, превръщайки се в най-резултатния английски реализатор в турнира.

Останалите 5 гола за Байерн във вратата на Динамо, който отстрани палача на Лудогорец в елиминационната фаза – азербайджанския Карабах, мушнаха 4-ма играчи. Дубъл направи Майкъл Олисе (38, 61),  а скромно, но от сърце се отчетоха още Рафаел Герейро (34), Льорой Сане (85) и Леон Горетцка (90+3).

За клетите гости на „Алианц Арена” точни Бруно Петкович (49) и Такуя Огивара (51).