0

Н евероятно, но факт! Бившият заместник гуверньор на Румънската национална банка успя да му подремне сладко-сладко, докато националния стадион се тресеше по време на скандала с Косово. Както е известно, срещата снощи бе прекратена заради плакати срещу автономната република, която обаче не е призната официално от властите в Букурещ.

Ливиу Войня, който е бивш държавен секретар и министър на финансите, бе спипан как хърка на трибуните от телевизионен водещ. Павел Бартош, известен от форматите "Румъния търси талант" и "Гласът на Румъния", реши да си направи селфи за социалните мрежи. Дремещият Войня цъфна на заден план.

Иначе интерес предизвика и шпикерът на стадиона, който призова феновете да спрат да скандират името на западната съседка на Румъния, но не назова точното име на Сърбия.

Мачът, който бе подновен след 50-минутно прекъсване, бе спечелен от румънците с 2:0, но се разви по драматичен начин. 

Ведат Мурики от Косово получи червен картон в края на първото полувреме, а Николае Станчу от домакините пропусна дузпа след час игра. Румънците все пак стигнаха до първа победа в последните си четири мача, след като Станчу се реваншира и бе точен в 83-ата минута, а след това и Валентин Михаила направи 2:0 в добавеното време.