0

Д осегашният шеф на футболните ни съдии Виктор Кашай се мести в Австрия и ще оглави тамошната структура на реферите, съобщи за БТА източник от "Бояна".

Унгарецът, който е и съдийски наблюдател на УЕФА, ще бъде председател на Австрийската съдийска комисия и отново ще вземе със себе си Дьорд Ринг. Назначението и договорът във Виена ще бъдат обявени в края на месеца.

Кашай приключи отношенията си с нашата централа вчера, две седмици преди края на договора. Първенството обаче завърши на 10 юни, следователно той няма преки ангажименти.

Вчера комисията се събра без него и помощника му Дьорд Ринг, който отговаряше за ВАР (система за видеоповторение в помощ на съдийските решения).

Комисията комeнтираше промени в ранглистите, като нови имена в Първа и Втора лига са били обсъждани и с Кашай преди време. Също така са планирани летните семинари и бъдещи програми за обучение на млади съдии.

Самият Кашай пък е изпратил емоционално съобщение по телефоните на всички съдии от елита. В него той благодарил за отличната работа, и допълнил, че остава с чудесни спомени от времето, прекарано в България.

Унгарският топ-рефер от миналото напомнил, че в негово лице българското съдийство и българският футбол имат искрен приятел и остава на разположение, ако може да бъде полезен.