0

в ски се наложи над отбора до 19 г. на Шахтьор Донецк с 2:1 в контрола, играна в турския курорт Белек. Дебютни попадение за "сините" вкараха бразилското крило Фабио Лима и привлеченият преди дни уругвайски централен защитник Хоакин Фернандес. 

В края на мача украинският тим намали резултата с попадение на Антон Дрозд.

Това бе трета победа на "сините" на лагера в Турция от седем мача и втори успех за два дни, след като вчера тимът на Костов се наложи над първия отбор на Динамо Киев с 1:0.

Треньорът бе дал повече време на младите футболисти на тима и на такива, които играят по-рядко. Дебют със синята фланелка направи и „урусът“ Фернандес след почивката, който ознаменува доброто си  представяне с гол.

Шестима футболисти от втория тим на Левски играха в срещата.

Фабио Лима сам си спечели дузпа в средата на първото полувреме и в 21-вата минута откри резултата с плътен удар в левия долен удар на вратата.

Малко след час игра Марин Петков центрира отляво, а Хоакин Фернандес изпревари вратаря на Шахтьор и засече топката в мрежата.

В края на мача Левски можеше да вкара и повече голове, но пропуски направиха Илиян Стефанов и Асен Митков, а удар на Фабио Лима срещна десния стълб.

Треньорът на вратарите на Левски Божидар Митрев коментира успеха на "сините" срещу младежкия тим на Шахтьор Донецк.

"Получи се динамичен мач. Той бе залегнал в програмата, за да могат и младите футболисти на Левски да изиграят пълни 90 минути. В състава ни имаше шестима играчи от втория тим на Левски. Справиха се добре, изпълниха изискванията на треньора, доволни сме", каза Митрев пред официалния сайт на клуба.

"Много съм доволен от играта с крака на вратаря Иван Андонов. Нашият стил е такъв, че на вратарите се налага да играят често с топката и той се справи много добре", каза още бившият вратар на "сините", който е в щаба на Николай Костов. 

Следващата контрола на Левски е на 6 февруари срещу Кайсар от Казахстан. 

Съставът на Левски: Иван Андонов, Дейвид Михалев, Кристиан Димитров, Виктор Любенов, Александър Божилов, Асен Чандъров, Джамал Ел Джемили, Илиян Стефанов, Фабио Лима, Стивън Гаоте, Кристиян Йовов (Хоакин Фернандес, Асен Митков, Асими Фадига, Марин Петков).

Източник: БТА