0

И талия спечели третото място в Лигата на нациите по футбол през 2023 година. "Адзурите" се наложиха драматично с 3:2 над домакина Нидерландия в Еншеде.

Федерико Димарко откри резултата в полза на гостите в шестата минута след точен удар, възползвайки се от подаване на Джакомо Распадори. 

Давиде Фратези удвои в 20-ата минута с добавка. Седем минути след това нов опасен шут на Димарко не намери целта, а първото по-опасно положение в полза на "оранжевите" дойде в 40-ата минута след мощна тупалка на Коди Гакпо на сантиметри от вратата на Италия.

В 68-ата минута домакините намалиха 1:2 чрез Стивън Бергвайн.  

Радостта на Нидерландия беше кратка и "адзурите" си върнаха двата гола аванс само четири минути по-късно. Федерико Киеза се разписа за 3:1 след добра самостоятелна атака.

В 82-ата минута гол на Воут Вегхорст беше отменен заради засади и дълга консултация с видео асистент реферите.

Все пак минута преди изтичане на редовното време "оранжевите" достигнаха до втори гол чрез Джординио Вайналдум, който беше точен след подаване на Джоуи Веерман.

В даденото допълнително време от 10 минути домакините опитаха да натиснат своя противник, но двубоят завърши с успех за Италия.

Нидерландия няма победа срещу италианците в осем поредни двубоя.

По-късно тази вечер е финалът в Лигата на нациите между Хърватия и Испания в Ротердам.